Om de smaak van de Ernesto Portstroop tot zijn recht te laten komen, heeft Ernesto een aantal recepten bedacht. De recepten te maken met ingrediënten uit onze Boerderijwinkel, vind u hier terug. Voor meer recepten verwijzen wij u naar
Ernesto Portstroop – Taste the extraordinary (emvfood.nl).
Broodjes
Ernesto Portstroop is goed te gebruiken als dressing op brood. Vooral bij oude kaas, geitenkaas en verschillende vleessoorten komt de smaak goed tot zijn recht.
- Meergranenbol Oude Boerenkaas
Ingrediënten: Meergranenbol, Rucola sla, oude Boerenkaas, Ernesto Portstroop en eventueel tomaten tapenade.
- Pistolet Brie
Ingrediënten: Pistolet bruin of wit, Rucola sla, brie van Boerderij Köning. Drapeer hierover de Ernesto Portstroop.
Smoked / BBQ / Grilled
De Ernesto Portstroop is perfect te gebruiken als marinade als u gaat barbequeën, smoken of grillen! Hieronder vindt u een paar suggesties.
- Pulled pork
bereidingsadvies: 8 uur op 80 graden. Anders bereiden op eigen receptuur.
Pulled pork na garing marineren met de Ernesto Portstroop. Wacht dan 1.5 uur. Na 1.5 uur haal de pulled pork uit elkaar en drapeer extra Ernesto Portstroop over het vlees. Meng goed door.
Professionals: Ernesto Portstroop is ook geschikt om mee te doen garen en een glacé te creëren. Mooi burned ends tot gevolg. Let op! Laat de suikers niet te ver aanbranden of
karamelliseren.
- Pulled Beef
Bereidingsadvies 4,5 uur 140 graden. Anders garen op eigenreceptuur.
Na garing insmeren met Ernesto Portstroop, laat de portstroop ruim een uur intrekken. Bij het uit elkaar halen van de pulled beef, nogmaals Ernesto Portstroop toevoegen.
(Serveertip: rodekool, komkommer, hamburger broodje, pulled beef en stukjes appel).
Kazen & Charcuterie
Ernesto Portstroop is erg lekker bij bijna alle soorten kazen en vleeswaren. Kiest u voor bijvoorbeeld Oude Boerenkaas of Boeren Komijnenkaas van Kaasboerderij aan de Linge, dan weet u zeker dat het een feestje is in uw mond!
Ingrediënten (voor 4 pers.)
250 g extra belegen Boerenkaas
250 g geitenkaas
250 g Boeren kruidenkaas
300 ml Boerenmelk
1 teentje knoflook
1 el maïzena
peper
Inspiratie om mee te dippen: Radijsjes, wortel, komkommer, broccoli, bloemkool, paprika, bleekselderij, brood, droge worst, druiven.
Bereidingswijze (ca. 20 min)
Haal de korst van de kazen. Rasp de harde kazen in een keukenmachine en brokkel de zachte kazen. Snij een knoflookteentje doormidden en wrijf daarmee de fonduepan in. Giet de Boerenmelk in de pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de kazen toe en laat de kaas langzaam smelten. Doe dit niet te snel, dit zorgt ervoor dat de kaas niet taai wordt. Maak een mengsel van de maïzena samen met 2 el water en roer dit door de gesmolten kaas. Roer goed door totdat het mengsel gebonden is. Breng op smaak met peper.